Moord op Cindy Overdijk 14-Januari-2004

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op Cindy Overdijk 14-Januari-2004

Postby Führer » Wed Dec 16, 2009 6:54 pm

http://www.aandachtdoetspreken.nl/slach ... erdijk.asp

Openbaar Ministerie
Dordrecht, 8 april 2004

Verdachte van moord Cindy Overdijk voorgeleid in Nederland

Op donderdag 8 april 2004 is de 26-jarige verdachte Abderrahim H. voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank te Dordrecht. Abderrahim H. wordt verdacht van de moord op c.q. de doodslag van Cindy Overdijk te H.I. Ambacht. De verdachte zat in afwachting van zijn uitlevering naar Nederland in Engeland in hechtenis. Op 14 januari 2004 heeft de Londense rechtbank de uitlevering van Abderrahim H. aan Nederland toelaatbaar geoordeeld. Tegen deze beslissing is de verdachte in hoger beroep gegaan. Nadat het hoger beroep door hem weer was ingetrokken hebben de Britse autoriteiten op 9 maart 2004 besloten dat de verdachte kon worden uitgeleverd aan Nederland.
Op maandag 5 april is de verdachte overgebracht naar Nederland. Bij aankomst in Nederland werd hij direct aangehouden en in Dordrecht ingesloten. Op donderdag 8 april 2004 heeft de rechter-commissaris de voorlopige hechtenis van verdachte bevolen.


http://www.nieuwsbank.nl/inp/2004/04/08/R225.htm




Tien jaar celstraf wegens doodslag Cindy Overdijk
Uitgegeven: 22 mei 2007 15:18
Laatst gewijzigd: 22 mei 2007 15:19

DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag de 30-jarige A.H. in hoger beroep tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij in 2002 Cindy Overdijk uit Hendrik Ido Ambacht om het leven bracht. Het hof acht doodslag bewezen.

Anders dan de rechtbank veroordeelde het hof de man niet voor moord. Het hof denkt dat de dood van de vrouw het gevolg was van een uit de hand gelopen ruzie. H. had een relatie met het slachtoffer en was bij haar op bezoek. Hij sloeg het slachtoffer met een ijzeren staaf op het hoofd en zou haar vervolgens hebben gewurgd. Het dode lichaam van de destijds 28-jarige vrouw werd een aantal weken later in haar woning aangetroffen.

Ontkend

H. heeft de schuld aan de dood van zijn vriendin altijd ontkend. In hoger beroep betoogde zijn raadsman, M. Van Stratum, dat de vrouw mogelijk door iemand anders om het leven is gebracht. Er werden namelijk DNA-sporen van een onbekende persoon op het lichaam van het slachtoffer gevonden.





Maar volgens het hof waren die sporen onvoldoende om H. vrij te pleiten. Daarvoor waren de aanwijzingen in zijn richting te sterk. Zo bekende hij de ruzie met Cindy en de slag met de staaf op haar hoofd. Omdat de wurging bijna onmiddellijk daarna plaatsvond, achtte het hof het onmogelijk dat iemand anders dan H. Cindy doodde.

Koekenpan

De rechtbank veroordeelde H. tot 12 jaar gevangenisstraf. Later kreeg hij er nog een half jaar celstraf bij omdat hij een medegevangene met een koekenpan op het hoofd had geslagen. Het hof legde echter één straf op voor beide feiten.

De uitspraak in het hoger beroep was conform de eis.


http://www.nu.nl/algemeen/1085780/tien- ... rdijk.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1118
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron