Allard Teerenstra vermoord in groningen 12-Januari-2003

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Allard Teerenstra vermoord in groningen 12-Januari-2003

Postby Führer » Thu Dec 17, 2009 5:20 pm

ImageVerdachte schietpartij was moordenaar Waagplein
27/10/2009 door pdgroningen

De 27-jarige man die twee weken geleden een man uit Emmen in zijn borst schoot op de Stationsweg in Groningen, is Arelis M. De Antilliaan stak in 2003 de Groninger Allard Jan Teerenstra dood op het Waagplein in Groningen.

Tegen M. was in 2003 vier jaar cel met tbs en dwangverpleging geëist. Hij kreeg uiteindelijk in hoger beroep zes jaar zonder tbs en kwam vorig jaar vrij.

M. heeft verklaard dat hij voorafgaand aan de schietpartij op de Stationsweg in elkaar was geslagen door het slachtoffer en twee anderen. Hij zou, volgens zijn advocaat Cees Eenhoorn, het pistool onderweg van een vriend hebben gekregen en daarmee de man uit Emmen hebben beschoten. Die werd in zijn borst geraakt.

M. meldde zich later zelf.

—–

Arelis M.

‘We kunnen niet in de toekomst kijken’, antwoordde persrechter Loes Kiezebrink van de Groninger rechtbank in 2003 in Dagblad van het Noorden op de vraag of het niet onverantwoord was om Arelis M. geen TBS op te leggen.

Een terecht antwoord, maar kon de rechtbank maar in de toekomst kijken. Als de Groninger twee weken geleden wat beter gemikt had, had hij twee mogelijk twee doden op zijn naam staan.

M. stak op 12 januari 2003 Teerenstra neer op het Waagplein na een ruzie om tien euro. Teerenstra werd in zijn hart geraakt. Het openbaar ministerie eiste later dat jaar een celstraf van vijf jaar en TBS met dwangverpleging. De rechter veroordeelde hem echter alleen tot een gevangenisstraf.

Een stevige, dat wel.
Arelis M. kreeg acht jaar.

Het advies van psychiater Takkenkamp werd door de rechtbank niet opgevolgd. De bekende deskundige noemde de kans op recidive groot en stelde voorwaardelijke tbs voor.
Het Openbaar Ministerie vond dit te mild en eiste tbs met dwangverpleging.
Dat werd het dus niet.

Waarom niet?
Tbs wordt opgelegd om iemand verplicht te laten behandelen voor een stoornis die in verband staat met het strafbare feit. Volgens de rechter speelde de persoonlijkheidsstoornis die bij M. geconstateerd was, slechts een beperkte rol bij het gepleegde delict. Hij was verminderd toerekeningsvatbaar, maar wist wel wat hij deed.

En zo stond M. bij wie was vastgesteld dat hij ‘een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis in de vorm van een gebrekkige ontwikkeling van de geestenvermogens’ was vastgesteld, al na vijf jaar weer op straat.
En klonk er op zondagmorgen 9 oktober een droge knal op de stationsweg in Groningen.

De Drent kwam er af met lichte verwondingen af.
M. beroept zich op noodweer.
Hij zou door de mannen in elkaar zijn geslagen. Maar waarom zoek je met een pistool iemand op door wie je eerder in elkaar bent geslagen? Riekt dat niet eerder naar wraak in plaats van noodweer?
Binnenkort staat M. die vanaf zijn veertiende levensjaar in beeld was bij de politie voor verschillende soorten delicten, weer voor de rechter. Wellicht zijn de deskundigen het straks, als hij wordt veroordeeld, wel eens en wordt M. alsnog behandeld.

Mick van Wely


Bron: http://pdgroningen.wordpress.com/2009/1 ... waagplein/

VONNIS: 6 jaar en rechter geeft geen tbs zoals de deskunigen adviseren. Dader is weer vrij en schiet iemand in zijn borst.

User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1079
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron