Moord op Frank van der List 1-Mei-2007

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op Frank van der List 1-Mei-2007

Postby Führer » Thu Feb 04, 2010 4:58 pm

'Zelfmoord' Bredanaar groot vraagteken
door Jan Reijnders en Cyril Rosman BREDA. zaterdag 14 juni 2008 | 08:44 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 14 juni 2008 | 09:18

Tekstgrootte

Politieonderzoek in de de woning van Frank van der List in Breda, mei vorig jaar.
Volgens de dagvaarding heeft zij het maar laten gebeuren dat haar man zelfmoord pleegde en heeft zij daarbij de huisarts op het verkeerde been gezet.

Zie ook:
De Lezersjury
Maar het onderzoek naar de toedracht rond de dood van de 38-jarge Frank van der List uit Breda roept intussen zoveel vragen op dat justitie niet uitsluit dat zijn vrouw A. de J.(37) van een actiever aandeel aan zijn dood verdacht wordt.

Rechtbankpresident D. van Kralingen hield dat de vrouw ook met zoveel woorden voor: "U moet er ernstig rekening mee houden dat de officier van justitie nog iets veel lelijkers van u gaat denken."

Echtgenoten zijn ten opzichte van elkaar verplicht tot 'onderhoud, verpleging en verzorging'. Op het onthouden daarvan staat een maximumstraf van twee jaar.

Dat is wat de vrouw (vooralsnog) ten laste is gelegd. Maar de offiicier van justitie lijkt nu niet uit te sluiten dat De J. haar man een handje heeft geholpen en dan ziet het er voor haar strafrechtelijk aanzienlijk slechter uit. Zover is de officier echter nog lang niet. Hij zegt niet per se af te stevenen op een beschuldiging van moord of doodslag. "Ik wil de waarheid vinden. Als dat ertoe leidt dat ik vrijspraak moet vragen, ben ik ook content."

Die waarheid moet vooral komen van deskundigen als een apotheker-toxicoloog en een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut.

Van der List overleed aan een overdosis morfinepillen. Zijn vrouw zou twee strips van in totaal dertien pillen in de vuilnisbak hebben gevonden, volgens deskundigen precies een dodelijke dosis. Uit het recente onderzoek van de apotheker-toxicoloog blijkt echter dat Van der List een vier keer zo hoge dosis in zijn bloed had. Justitie wil weten hoe dat kan. Was Van der List, die niet ziek was, verslaafd aan morfine? En hoe kwam hij aan de pillen? Drukte hij die inderdaad bij zijn zwager, die ze wel kreeg voorgeschreven, achterover? Of is de 'explosief hoge dosis' per injectie toegediend? En de meest pregnante vraag: door wie dan?

De J. zegt dat haar man weliswaar agressief was en 'dingen deed die zij niet wilde', maar ze zegt ook dat zij haar man altijd heeft gesteund, dat ze alles voor hem heeft gedaan wat ze kon en dat ze hem heeft gezegd dat hij zijn gezin niet in de steek mocht laten.

De J. beweert de huisarts ruimschoots op tijd te hebben gewaarschuwd dat haar man veel pillen had geslikt, maar volgens de arts was ze veel te laat. De rechtbank vindt het op haar beurt vreemd dat De J. op de bank ging liggen slapen en twee keer boodschappen heeft gedaan terwijl haar man lag te sterven.

Volgens raadsman Drenth gaat De J. vreselijk gebukt onder de dood van haar man. Ze is uit huis gezet en zit al geruime tijd in een GGZ-kliniek. Haar beide zoontjes zijn onder toezicht geplaatst. De J. verscheen niet op de eerste zitting in april, maar op last van de rechtbank was zij er gisteren wel. Het kleine, smalle, in Zuid-Korea geboren vrouwtje is volgens Drent 'superbreekbaar'. Ze wilde aanvankelijk ook niets zeggen, maar de president kreeg haar van lieverlee toch aan de praat. De zaak wordt 25 november voortgezet. Op 1 mei 2007 overlijdt Bredanaar Frank van der List aan een overdosis morfine.

Justitie verdenkt zijn vrouw ervan dat zij niets heeft gedaan en ook de huisarts op het verkeerde been heeft gezet.

Uit recent onderzoek blijkt de morfinedosis vier keer zo hoog als gedacht. Justitie wil nu nader onderzoek, ook naar de rol van de vrouw.


Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/3276 ... gteken.ece
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron