Moord op Marianne Vaatstra - 1-Mei-1999

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op Marianne Vaatstra - 1-Mei-1999

Postby Führer » Thu Feb 04, 2010 9:12 pm

marinne vaatstra.jpg
marianne vaatstra
marinne vaatstra.jpg (83.15 KiB) Viewed 5022 times


ma 18 jan 2010, 07:51 | lees voor
Image

Getuige moord Marianne Vaatstra verbreekt na tien jaar stilzwijgen door BART OLMER
AMERSFOORT - Een bizarre wending in de Vaatstra-zaak. Dit weekeinde heeft zich wéér een nieuwe getuige gemeld bij de recherche. Vorige week claimde een ex-bajesklant gedetineerd te hebben gezeten naast een gezochte man die met de moord in verband werd gebracht. Zaterdag heeft ook Rosalin van Zessen (29) een uitvoerige verklaring gegeven aan de Friese recherche, nadat ze 10,5 jaar zweeg over haar confrontatie met de mogelijke moordenaar…


? Rosalin van Zessen verbreekt na 10,5 jaar haar stilzwijgen in de Vaatstra-zaak. Foto: ALDO ALLESSIE Marianne Vaatstra Ads door Google
Wandel voor Malawi
Vastenaktie bestaat 50 jaar. Wandel mee en help de boeren in Malawi!
http://www.sponsorwandeling.nl
Van Zessen, moeder van twee kinderen, samenwonend in Amersfoort, is door tussenkomst van De Telegraaf in contact gebracht met Dick Adema, één van de weinige Friese rechercheurs, die nog verbonden is aan de ’cold case’-Vaatstra.

Haar verklaring is schokkend: zij stelt tegenover een huisgenoot te hebben gestaan, die de ochtend ná de moord op Marianne Vaatstra met bebloede kleding en handen thuiskwam. De huisgenoot legde daarbij een bebloed mes op de tafel en zei – zonder dat iemand toen nog iets wist van de schokkende moord op Marianne Vaatstra – dat ze ’haar strot dieper hadden moeten doorsnijden’, zo staat in de getuigenverklaring, in bezit van De Telegraaf.

Van Zessen groeide op bij haar adoptiefouders in het Friese plaatsje Birdaard. Zij kende Marianne Vaatstra redelijk goed via haar zusje, die ook op de mavo zat in Damwoude.

In 1999 woonde Van Zessen – ze was inmiddels stagiaire bij de Hema – op een huurkamer in een woning aan de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. Ze woonde er met nog twee bewoners: een zekere Sietse, een gescheiden man, die er tijdelijk woonruimte had gevonden en een buitenlandse man, die zij ’Ali’ noemde.

„Met Ali hadden Sietse en ik slecht contact: hij was stil, teruggetrokken en sprak gebrekkig Nederlands. Hij straalde iets engs uit, en dat werd bewezen op die ochtend van 1 mei 1999, tussen 08.30 en 09.00 uur”, verklaart de nieuwe getuige.

„Ik liep die ochtend de trap af naar beneden om naar mijn stageplaats te gaan. Ik woonde op de bovenste verdieping, Ali op de middenverdieping. Zijn deur stond open. En dat was vreemd, want bij wijze van spreken deed hij zijn deur nog op slot als hij naar het gezamenlijke toilet moest. Ik vreesde dat er iets mis was. Daarom liep ik zijn kamer binnen. Na amper een minuut stormde hij overstuur zijn kamer binnen. Ik keerde mij om en schrok me wezenloos: hij droeg een wit T-shirt en een blauwe broek, onder het bloed, vooral bij zijn buik. Hij legde een bebloed mes – met een zwart handvat – neer op een laag, glazen tafeltje aan de rechterkant van zijn kamer.”

Haar verklaring vervolgt: „Volgens mij besefte hij niet eens dat ik er stond. Hij was zo in zichzelf gekeerd dat hij gewoon langs me heen liep en neerplofte op de bank. Toen zei hij, in gebrekkig Nederlands, dat ze haar strot dieper hadden moeten doorsnijden. Twee, drie keer vroeg ik wie hij daarmee bedoelde. Waarop hij verward antwoordde: Marianne Vaatstra. Hij sprak haar naam goed, duidelijk verstaanbaar uit. Het eerste wat ik dacht was: ’Die is echt flink gestoord’. Ik raakte in een shock. Ik stormde zijn kamer uit en ging naar mijn werk.” Enkele dagen na dit incident verdween ’Ali’ spoorloos.

Al die jaren heeft Van Zessen deze informatie niet gedeeld met de recherche. Pas toen ze vorige week las over ex-gedetineerde Gerrit Veldman, die zweert dat hij in Noorwegen naast een Vaatstra-verdachte op een cel zat, besefte ze dat ze mogelijk belangrijke informatie had. „Ik was in 1999 niet echt stabiel, vanwege het overlijden van mijn broer. Ik heb het incident weggedrukt. Ik ben zó geschrokken, dat ik dichtgeklapt ben, denk ik. Ik heb het destijds wel gemeld aan mijn moeder”, aldus Van Zessen.

Haar moeder, Elly van Zessen, bevestigt haar dochters verhaal: „Ja, ze vertelde toen geschokt over een man met een mes, en bloed, en een link met Marianne Vaatstra. Maar mijn dochter wilde toen niet naar de politie, omdat ze bang was voor die vent.”

Het verhaal vorige week in deze krant van ex-bajesklant Gerrit Veldman bracht alle herinneringen boven bij Van Zessen. „Alles klopt: zijn uiterlijk, kort, pafferig, zijn karakter, zelfs hoe Gerrit het zakagendaatje beschrijft dat Ali altijd bij zich droeg: klein, zwart van kleur, met handgeschreven adressen erin, door de contactpersonen zelf geschreven, want Ali kon geen Nederlands schrijven. De Ali die ik kende, is precies de Ali die Gerrit omschreef. Ik ben niet gelovig, maar ik zou nu toch bijna in een wonder geloven. Ik ben een heel nuchtere meid, drink geen druppel alcohol, gebruik geen drugs, niks. Ik ben niet uit op de beloning. Ik ben al miljonair met mijn twee prachtige, gezonde kinderen. Daar kan geen staatsloterij tegenop. Ik baal alleen verschrikkelijk dat ik het destijds nooit heb verteld aan de politie en de ouders van Marianne.”


Bron: http://paranormaal.blog.nl/general/2010 ... e-vaatstra


[hr][hr]
VONNIS: Dader is nooit opgepakt omdat dit politiek te gevoelig lag.
Moord op Marianne Vaatstra
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Moord op Marianne Vaatstra
Plaats Veenklooster, Nederland
Coördinaten 53°16′00″N 6°06′00″E
Datum 1 mei 1999
Dader(s) onbekend
Wapen(s) onbekend
Slachtoffer(s) Marianne Vaatstra

De moord op Marianne Vaatstra werd gepleegd op 1 mei 1999. Het Nederlandse slachtoffer werd op zestienjarige leeftijd verkracht en vermoord. Zij was onderweg van Kollum naar haar ouderlijk huis in Zwaagwesteinde. Ze werd vlakbij Veenklooster gevonden.

Het Openbaar Ministerie heeft op 1 juli 2003 het onderzoek afgesloten en sindsdien werkt de politie niet meer actief aan de zaak. Hoewel er aanvankelijk verdachten waren, is de dader nooit achterhaald.

De moord en de nasleep hebben veel aandacht gehad in de pers. Een van de redenen was dat er gewezen werd naar het asielzoekerscentrum vlakbij Kollum als mogelijke locatie waar de moordenaar gevonden kon worden. Een incident, waar op een openbare bijeenkomst over de verplaatsing van het asielzoekerscentrum naar een nieuwe locatie de toenmalige burgemeester van Kollum, dhr. Visser, bekogeld werd door eieren, was voorpaginanieuws. Net voor de bijeenkomst was er een protestbijeenkomst geweest tegen het asielzoekerscentrum door personen uit de omgeving van Kollum en Zwaagwesteinde.

Twee asielzoekers uit Irak en Afghanistan die aanvankelijk waren verdacht, werden op grond van DNA-onderzoek buiten staat van beschuldiging gesteld. De zoektocht ging verder naar een vermoedelijk Nederlandse (lust)moordenaar uit de omgeving.

Op 25 september 2004 werd in Zwaagwesteinde een monument onthuld ter nagedachtenis aan Marianne Vaatstra. De steen werd onthuld op de Landelijke Dag Tegen Geweld, die georganiseerd wordt door de Vereniging Voor Respect en Solidariteit. Het monument is ontworpen door Hans Jouta.

In mei 2006 vroeg het Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn (Groep Nawijn) om heropening van het slapende politie-onderzoek. Nawijn had het politie-onderzoek laten nakijken door een oud-rechercheur, die vaststelde dat er enkele sporen na de moord niet waren nagetrokken. Op 24 mei 2006 liet de minister van Justitie Donner weten dat er geen nieuw onderzoek zou worden ingesteld. De aantijgingen van Nawijn en de oud-rechercheur werden door Donner ontkend. Ook zou een grootscheeps DNA-onderzoek eerder al overwogen, maar uiteindelijk verworpen zijn.


Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_Marianne_Vaatstra
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1160
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron