Moord op Bas van der Weijden (19) 1-Januari-2009

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op Bas van der Weijden (19) 1-Januari-2009

Postby Führer » Sat Jun 26, 2010 3:20 pm

Vriend: Dood Bas was geen ongeval AMSTERDAM - Volgens de 21-jarige Kevin Tshilumba is de dood van zijn vriend Bas van der Weijden (19), die op 1 januari op station Rotterdam Alexander dodelijk werd geschept door een intercity, te wijten aan 'twee Noord-Afrikaans ogende jongens'.Bas van der Weijden

Bas en Kevin

Tshilumba raakte bij het ongeval zwaargewond aan beide benen. Volgens hem heeft de politie veel te snel geoordeeld dat het zou gaan om een tragisch ongeval.

In een interview met De Volkskrant zegt de 21­jarige student dat hij maandag aangifte heeft gedaan van mishandeling met als gevolg zwaar lichamelijk letsel.

Bas en Kevin hadden tijdens nieuwjaarsnacht een discotheek bezocht en waren naar het station gelopen om richting huis te gaan. Daar zagen ze hoe een vriend het op het spoor aan de stok had gekregen met een groepje Marokkanen. Zij besloten hun vriend te helpen, maar hoorden volgens Kevin de aangesnelde trein niet aankomen.

Onmiddellijk na het ongeval ging het gerucht dat de slachtoffers door hun tegenstanders het spoor op zouden zijn gejaagd. Tshilumba verklaart dat dit niet het geval was. Maar volgens zijn advocaat Bas Martens zijn het zware lichamelijke letsel van Kevin en de dood van Bas wel ‘het rechtstreekse gevolg van het door de twee daders ingezette geweld’.

"De daders hebben het geweld op de spoorlijn gepleegd. Dat daar een trein zou aankomen, was te voorzien. Hoe ernstiger de gevolgen, hoe sneller die gevolgen aan de geweldpleger worden toegerekend", aldus de advocaat in De Volkskrant.

Tshilumba en zijn vrienden hebben volgens Martens op geen enkele wijze het geweld uitgelokt. "Zij zijn alleen maar hun vrienden te hulp geschoten en hebben geprobeerd hen te ontzetten."

De advocaat verbaast zich in de krant over de snelle conclusie van de politie. "Een zodanig ernstige kwestie kan niet binnen een dag goed worden onderzocht. De politie behandelt deze zaak niet als strafzaak, terwijl er duidelijk geweld is gepleegd. Kevin vindt dat onrechtvaardig. Zonder het zinloze geweld van de daders zou zijn vriend nog leven en hij niet ernstig gewond zijn."

De politie blijft bij haar lezing dat het een ongeval betreft. Volgens de politiewoordvoerder was het mogelijk snel een duidelijk beeld te krijgen omdat er veel getuigen aanwezig waren op het station.

Lees hier het ooggetuigenverslag van Kevin.


Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/3047 ... html?p=1,2
dinsdag 3 november 2009

Veroordelingen wegens treindode
Ahmad S.(23), Osman S.(23) en Abdelkarim el K.(19) zijn door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot celstraffen van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk voor een vechtpartij op station Rotterdam Alexander op nieuwjaarsochtend. Hierbij kwam Bas van der Weijden (19) uit Oegstgeest om het leven en raakte zijn vriend Kevin Tshilumba (21) zwaargewond. Beiden stonden op het spoor en konden niet meer op tijd vluchten voor een aanstormende trein.

Terwijl de politie haar onderzoek ter plaatse startte, werd de zwaargewonde jongen door ambulancepersoneel weggevoerd. onderzocht

Het drietal is veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Ahmad S. en Osman S. kregen ook taakstraffen van respectievelijk zestig en 120 uur opgelegd. De rechtbank sprak de mannen vrij van dood door schuld. Volgens de rechters hebben zij de slachtoffers niet belemmerd het spoor te verlaten. Bovendien namen de slachtoffers zelf een risico door op de rails te springen. De rechtbank kon zich echter wel voorstellen dat de drie mannen zich verantwoordelijk voelen voor de dood van de man en de verwondingen van de andere slachtoffers.

Het Openbaar Ministerie eiste drie weken geleden tegen Ahmad S. 2,5 jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen Osman S. en Abdelkarim el K. eiste het OM 24 maanden, waarvan eveneens zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank besloot toen echter de verdachten vrij te laten. Ze zaten sinds half april vast. De straffen vallen zodanig uit dat de drie mannen niet meer terug hoeven naar de gevangenis; ze hebben hun straf al in voorarrest uitgezeten.

De jongeren hadden de jaarwisseling gevierd in de nabijgelegen discotheek Outland. Daar zouden al schermutselingen hebben plaatsgevonden, aldus meerdere getuigen. Volgens de officier van justitie sloeg op het station de vlam ineens in de pan. De drie verdachten zouden geweld hebben gebruikt tegen volstrekt willekeurige slachtoffers. Onder hen bevonden zich ook enkele jongens uit Oegstgeest.

Toen vrienden van hen dat zagen, staken ze het spoor over naar het perron waar de vechtpartij plaatsvond. De drie verdachten wachtten hen daar op en belaagden hen, aldus het OM. Daarna ontstond een vechtpartij op het spoor. De jongeren stoven uiteen toen duidelijk werd dat de trein vanuit de richting van Utrecht naderde. Die reed de twee slachtoffers ondanks een noodstop aan.

Het OM kon nog niet aangeven of het hoger beroep aantekent. Een woordvoerder zei daarvoor eerst het vonnis eerst uitgebreid moet worden bestudeerd.

Bron: http://pasteurella.blogspot.com/2009/11 ... ndode.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron