Moord op Marlies van der Kouwe - Bonaire - 2008

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op Marlies van der Kouwe - Bonaire - 2008

Postby Führer » Sat Oct 08, 2011 11:33 am

Marlies van der Kouwe.jpg
Marlies van der Kouwe


Ryan Pietersz na zijn rechtszaak op Bonaire in februari 2009. Foto: Marieke Serruys, ANP


Ryan Pietersz.jpg
Ryan Pietersz na zijn rechtszaak op Bonaire in februari 2009. Foto: Marieke Serruys, ANP


Ryan Pietersz, de moordenaar van de Leusdense Marlies van der Kouwe, wordt tijdelijk overgeplaatst naar een cel in Nederland. Omdat de gevangenis van Curaçao overbevolkt is, komt een aantal gevangenen naar Nederland.

Onlangs waren er berichten dat Pietersz een uitbraakpoging aan het plannen was. Volgens staatssecretaris Teeven zou het niet te accepteren zijn dat een moordenaar van een Nederlandse staatsburger op vrije voeten zou komen.

Pietersz werd in 2009 veroordeeld tot 30 jaar gevangenis voor de moord op Marlies van der Kouwe. De 24-jarige apothekers-assistente liep in 2008 stage op Bonaire. Ze verdween en haar verkoolde lichaam werd pas na een maand teruggevonden.

Curaçao plaatst in totaal 22 gedetineerden uit Bonaire over. Zeventien van hen gaan naar de gevangenis van Bonaire, die eerder nog niet op hen toegerust was. Daar komt binnenkort verandering in. Vijf gevangenen die snel moeten worden ondergebracht, onder wie Pietersz, komen op korte termijn naar Nederland.


Bron: http://www.rtvutrecht.nl/dossiers/artikel/197632/385611Audio fragment, Ryan Pietersz een allochtoon en veroordeeld verkrachter heeft Marlies van der Kouwe beroofd en waarschijnlijk geprobeerd te verkrachten voordat hij de blonde Marlies van der Kouwe heeft geworgd en haar levenloze lichaam verbrand.

woensdag 22 oktober 2008, 17:16
68 keer beluisterd
.
Audio Op Bonaire heeft Ryan P. volgens zijn moeder bekend dat hij Marlies van der Kouwe heeft gewurgd. Dat heeft zij gezegd tegen de lokale media. René Roodheuvel is op Bonaire.

Bron: http://nos.nl/audio/11353-ryan-p-bekent ... kouwe.html
Ryan P. krijgt levenslang voor doodslag

Laatste update: 11 maart 2009 14:07 info.


AMSTERDAM - Ryan P. (27) heeft levenslang gekregen voor doodslag op Marlies van der Kouwe. Dat maakte de rechtbank van Curaçao dinsdagmiddag bekend.

Foto: ANP

Bekijk video

De uitspraak is conform aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank acht moord niet bewezen, maar wel een zware vorm van doodslag. Uit het bewijs blijkt niet dat P. heeft gehandeld na kalm beraad, aldus de rechter.

De zogenoemde gekwalificeerde doodslag wil zeggen dat P. Marlies heeft gedood om te voorkomen dat hij herkend zou worden.Verkrachting


De verkrachting van Van der Kouwe die het Openbaar Ministerie hem verweet, is volgens de rechtbank ook niet bewezen. P. werd wel veroordeeld voor bedreiging en beroving van een andere vrouw.

P. heeft toegegeven dat hij de 24-jarige van der Kouwe heeft gewurgd, maar heeft de verkrachting steeds ontkend. Ook de rechtbank oordeelde dat verkrachting niet kon worden bewezen.

Hij heeft gezegd dat hij de tas van de vrouw wilde stelen en dat hij haar daarom van haar fiets heeft getrokken. Toen zij zich verzette, zou hij haar hebben gewurgd.

Van der Kouwe verdween in de nacht van 20 op 21 september vorig jaar op Bonaire, toen ze naar huis fietste in de wijk Hato. Pas een maand later werd haar stoffelijk overschot gevonden, ongeveer 10 kilometer van de plek van haar verdwijning.

Volgens de reclassering en psychische rapporten is P. volledig toerekeningsvatbaar en is de kans dat hij in herhaling valt groot. Gezien zijn strafrechtelijke verleden - P. is twee keer veroordeeld wegens verkrachting - is hij een gevaar voor de samenleving, vindt de rechtbank.Opgelucht


De familie Van der Kouwe was zichtbaar opgelucht over de levenslange gevangenisstraf. De moeder, broer en zus van Marlies zaten in de rechtszaal op een paar meter afstand van de verdachte. Vader Van der Kouwe was niet aanwezig.

P. kreeg geen gelegenheid om na het vonnis iets te zeggen. Hij werd na de uitspraak, die een half uur duurde, snel afgevoerd. De advocate van P. was niet aanwezig bij het vonnis. Ze zou ziek zijn.

Officier van justitie David van Delft, zelf niet aanwezig in de rechtbank op Curaçao, was ''niet ontevreden,'. ''Een officier van justitie kan het slechter treffen.'' Het proces voor de medeverdachte van de moord op Marlies van Kouwe, Sigmar M, staat nog niet gepland.

Bron: http://www.nu.nl/algemeen/1930300/ryan- ... dslag.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1137
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron