Timothy McVeigh Aanval op corrupte overheid.

Alle personen in dit forum. Vrijheidsstrijders, helden, martelaren, pioneers en politiek leiders
Forum rules
6% Van de wereld bevolking is blank, in 2050 is blank een minderheid in Nederland en Europa.

Timothy McVeigh Aanval op corrupte overheid.

Postby Führer » Sat Dec 05, 2009 3:49 am

Image
Timothy McVeigh
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Timothy McVeigh (Pendleton (New York), 23 april 1968 - Terre Haute (Indiana), 11 juni 2001) was een Amerikaanse veteraan van de Golfoorlog (1990-1991) die veroordeeld werd voor het plegen van een bomaanslag in Oklahoma City, Verenigde Staten, op 19 april 1995.

Voor de aanslag had hij een auto gehuurd die hij vollaadde met explosieven. Vervolgens plaatste hij deze wagen voor een gebouw van de federale overheid. Door de bomexplosie kwamen 168 mensen om het leven, waarvan 19 kinderen. Minuscule onderdelen van de auto leidden de politie naar het verhuurbedrijf dat de auto had verhuurd, en zo naar de vermoedelijke dader.

Hoewel president Bill Clinton al had aangegeven dat er niet per se over de landsgrenzen heen gekeken moest worden, was de verdachte tot grote verbazing en angst van veel Amerikanen geen radicale extremist uit het buitenland, maar behoorde hij tot een factie die in het binnenland ontevreden was over de manier waarop de VS werd geleid. Er werden al snel verbanden gelegd met een incident in Waco (Texas) een aantal jaren eerder.

McVeigh werd negentig minuten na de bomaanslag staande gehouden voor rijden zonder kenteken. De dienstdoende sheriff herkende hem als de gezochte man.

Timothy McVeigh kreeg voor deze aanslag de doodstraf. Deze werd op 11 juni 2001 voltrokken door middel van een dodelijke injectie.


Jon Ronson's McVeigh segment Part 1/6

Image


Meer informatie en achtergrond in het engels:
http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_McVeigh#Bombing
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Personen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron