Charles Manson

Alle personen in dit forum. Vrijheidsstrijders, helden, martelaren, pioneers en politiek leiders
Forum rules
6% Van de wereld bevolking is blank, in 2050 is blank een minderheid in Nederland en Europa.

Charles Manson

Postby Führer » Sun Jan 10, 2010 4:45 am

Charles Manson
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Charles Milles Manson (Cincinnati, 12 november 1934) is een Amerikaanse crimineel.

Manson was de sekteleider van de zogeheten Manson Family en werd bekend en berucht vanwege de veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting daartoe, in wat bekend is geworden als de zaak Tate/La Bianca (ook wel: de "Manson-moorden") die in 1969 veel aandacht trok.De moorden werden gepleegd om een rassen oorlog uit te laten breken. De Manson Familie had een overlevings kamp in de woestijn opgezet en honderden auto's, wapens en ammunietie in de woestijn verborgen om deze rassen oorlog te kunnen overleven.

[bewerken] Jeugd
Charles Manson werd geboren in Cincinnati in de staat Ohio. Op dertienjarige leeftijd probeerde zijn moeder hem in een pleeggezin onder te brengen. Toen dat niet lukte, werd hij op een kostschool gezet. Na een jaar liep Manson daaruit weg om terug te keren bij zijn moeder, die echter niets meer met hem te maken wilde hebben. De jonge Charles kwam nu op straat terecht, en leefde voornamelijk van diefstal.

In 1951 werd Manson voor het eerst tot gevangenisstraf veroordeeld wegens rijden in een gestolen auto. In 1954 werd hij weer vrijgelaten, nadat hij als modelgevangene was aangemerkt.

[bewerken] Huwelijk en kinderen
In januari 1955 trouwde Charles met de toen 17-jaar oude Rosalie Jean Willis. Manson en Willis besloten naar Californië te gaan, waar Manson al snel werd gearresteerd voor autodiefstal. In april 1955 werd Rosalie zwanger. Manson kreeg een voorwaardelijke straf, maar omdat hij niet verscheen op een hoorzitting werd hij begin 1956 alsnog gevangen gezet. Kort hierna werd zijn zoon Charles Manson jr. (1956 - 1993) geboren. Rosalie verliet snel hierna met haar zoon de stad waar de Mansons woonden. In 1958 werd het huwelijk ontbonden.

In datzelfde jaar kreeg Charles Manson gratie. Een jaar later, in 1959, kreeg hij tien jaar voorwaardelijk voor het uitschrijven van vervalste cheques. Tijdens zijn proeftijd ontmoette Charles Manson een meisje, Leona, met wie hij spoedig zou trouwen.

Op 1 juni 1960 werd Manson aangehouden voor een bezoek aan een prostituee. Omdat hij nog in zijn proeftijd zat, moest hij zijn voorwaardelijke straf van 10 jaar alsnog uitzitten. Niet lang na zijn arrestatie, beviel Leona van zijn tweede zoon, Charles Luther Manson. Rond dezelfde tijd scheidde zij van hem.

[bewerken] Weer op vrije voeten
In 1967 kwam Manson, die inmiddels het grootste deel van zijn volwassen jaren in de gevangenis had doorgebracht, weer vrij. Hij verhuisde naar San Francisco, waar hij een groep volgelingen om zich heen verzamelde. Deze groep volgelingen noemde Manson vaak The Family. Met zijn familie vertrok Manson al snel naar Los Angeles. Geïnspireerd door het Beatles-nummer Helter Skelter (dat over een rit in een amusementspark gaat), andere liedjes op het White Album en het Bijbel-boek Openbaring raakte Manson overtuigd van een op handen zijnde rassenoorlog en nucleaire aanval.

[bewerken] Tate/LaBianca
In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen leden van de zogenaamde Mansonfamilie het huis binnen van actrice Sharon Tate. Tate, die acht maanden zwanger was van Roman Polański, werd samen met enkele aanwezige vrienden op brute wijze vermoord. De 18-jarige Steve Parent was het eerste slachtoffer. Hij was geen bekende van Sharon Tate, maar hij was op bezoek geweest bij de conciërge van het huis, William Garretson. Net toen hij in zijn auto het terrein wilde verlaten, werd hij door Tex Watson viermaal beschoten.

Een dag later werden de zakenman Leno La Bianca en zijn vrouw in hun huis vermoord door de groep van Manson. Hoewel er geen verband was tussen de slachtoffers, werden de moorden in dezelfde rechtszaak behandeld. De "Mansonfamilie" werd overigens ook van andere moorden verdacht.

In maart 1970 kwam Manson met een muziekalbum uit (Lie), dat hij uitbracht om zijn verdediging te kunnen betalen.

Charles Manson ontkende iemand te hebben vermoord en beweerde niet aanwezig te zijn geweest bij de moorden. Bij beide moordpartijen zou hij het huis waar de moorden waren gepleegd hebben verlaten, voordat de moorden gepleegd werden. In 1971 werd Charles Manson schuldig bevonden aan moord en ter dood veroordeeld. In 1972 werd zijn doodvonnis echter omgezet in levenslange gevangenisstraf nadat het hooggerechtshof van Californië alle doodvonnissen ongeldig had verklaard.

[bewerken] Manson in het heden
Manson zit tot op de dag van vandaag gevangen. Al zijn verzoeken om gratie zijn tot op heden afgewezen. In 1986 verscheen hij met een op zijn voorhoofd getatoeëerd hakenkruis bij de commissie die moest oordelen over zijn gratieverzoek. Volgens sommige schattingen ontvangt Manson 60.000 brieven per jaar. Vaak zijn de brieven afkomstig van mensen die zich bij de "Mansonfamilie" willen aansluiten.

Charles Manson zag in mei 2007 voor de elfde keer sinds 1978 een voorwaardelijke invrijheidstelling aan zijn neus voorbij gaan.[1] De beslissing werd bekendgemaakt door de penitentiaire raad van Californië. Die ‘wees het verzoek tot gratie van moordenaar Charles Manson af na een bezoek aan de staatsgevangenis van Corcoran, waar Manson de rest van zijn levensjaren doorbrengt’, aldus het persbericht van de raad. Manson is volgens de raad ‘nog steeds een gevaar voor de samenleving’. Pas in 2012 zou hij een nieuw verzoek tot gratie kunnen indienen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Charles_MansonCharles Manson videos:


Charles Manson Interview with Geraldo Rivera: 1 of 7

Charles Manson Interview with Geraldo Rivera: 2 of 7

Charles Manson Interview with Geraldo Rivera: 3 of 7

Charles Manson Interview with Geraldo Rivera: 4 of 7

Charles Manson Interview with Geraldo Rivera: 5 of 7

Charles Manson Interview with Geraldo Rivera: 6 of 7

Charles Manson Interview with Geraldo Rivera: 7 of 7Charles Manson - Interview With Tom Snyder (1981) (Pt.01)

Charles Manson - Interview With Tom Snyder (1981) (Pt.02)

Charles Manson - Interview With Tom Snyder (1981) (Pt.03)

Charles Manson - Interview With Tom Snyder (1981) (Pt.04)

Charles Manson - Interview With Tom Snyder (1981) (Pt.05)

Charles Manson - Interview With Tom Snyder (1981) (Pt.06)Charles Manson BBC Interview Part 1

Charles Manson BBC Interview Part 1

Charles Manson BBC Interview Part 1

Charles Manson BBC Interview Part 1


Part 6

Deel 7

Deel 8

Deel9

Deel 10

Deel 11

Deel 12

Deel 13Charles Manson - Interview With Charlie Rose (1986) (Pt.01)

Charles Manson - Interview With Charlie Rose (1986) (Pt.02)

Charles Manson - Interview With Charlie Rose (1986) (Pt.03)

Charles Manson - Interview With Charlie Rose (1986) (Pt.04)

Charles Manson - Interview With Charlie Rose (1986) (Pt.05)

Charles Manson | Rose Interview | 6/7


Charles Manson | Rose Interview | 7/7Charles Manson | In de dodencel | 1972

Charles Manson interview in San Quentin Prison:

Charles Manson's Epic Question


CHARLES MANSON INTERVIEWCharles Manson 1986 Parole Hearing'

Manson 2007 Parole Hearing Prelude
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Personen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron