Ian Stuart Donaldson

Alle personen in dit forum. Vrijheidsstrijders, helden, martelaren, pioneers en politiek leiders
Forum rules
6% Van de wereld bevolking is blank, in 2050 is blank een minderheid in Nederland en Europa.

Ian Stuart Donaldson

Postby Führer » Sat Dec 05, 2009 6:38 am

Image


Ian Stuart Donaldson
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ian Stuart Donaldson
Afbeelding gewenst

Achtergrondinformatie
Geboren 11 augustus 1957
Poulton-le-Fylde, Lancashire, Engeland
Overleden 24 september 1993
Derbyshire
Geboorteland Engeland
Jaren actief 1976-1993
Genre(s) Punk (muziek), Rock Against Communism
Label(s) Chiswick, Rock-O-Rama
Portaal Muziek


Ian Stuart Donaldson (Poulton-le-Fylde, 11 augustus 1957 - Derbyshire, 24 september 1993) was de zanger en oprichter van de Britse rechtsextremistische band Skrewdriver.

Ian Stuart groeide op in Blackpool, waar hij in 1977 de punkband Skrewdriver oprichtte na een concert van de Sex Pistols bezocht te hebben. De oorspronkelijke band had geen politieke motieven en viel in 1979 uit elkaar. In 1982 richtte Stuart de band opnieuw op, nu met andere muzikanten. Deze nieuwe band maakte racistische muziek en had connecties met de extreem rechtse Rock Against Communism organisatie.

Stuart had buiten Skrewdriver nog vele nevenprojecten, zo bracht hij twee platen met ballads uit samen met Stigger, de gitarist van Skrewdriver. Ook met leden van de Ku Klux Klan heeft hij enkele cd's uitgebracht.

Ian Stuart werd de leider van Blood & Honour, een nationalistische organisatie die zich bezighield met de distributie van racistische muziek en propaganda, en de organisatie van rockconcerten.

Op 24 september 1993 kwam Stuart om het leven bij een auto-ongeluk. Vrienden en geestverwanten vermoedden een complot van de Engelse geheime dienst MI5 of een onbekende extreem linkse organisatie, maar daar is nooit enig bewijs voor gevonden.

Ian Stuart was een van de invloedrijkste personen binnen de neo-nazistische punkmuziek.

Sinds de dood van Ian Stuart in 1993 worden er jaarlijks op zijn overlijdensdatum of in de week van zijn overlijdensdatum in verschillende landen ISD-memorials gehouden, meestal of uitsluitend georganiseerd door Blood & Honour. Dit zijn ondergrondse festivals met verscheidene R.A.C.-bands. Om verboden en antiracisten te vermijden en zichzelf niet in gevaar te brengen, huurt Blood & Honour steeds een zaal onder een andere naam en onder andere voorwaarden. Ook op de affiches en flyers die via het internet te raadplegen zijn, wordt de exacte locatie nooit weergegeven. Gewoonlijk krijgen de ingewijden kort van tevoren een sms'je met de exacte locatie. Het is vaak moeilijk, ook voor politiediensten, om te weten te komen waar en wanneer dergelijke concerten doorgaan.

Ian Stuart als symbool
Ian Stuart wordt door verschillende personen en groeperingen met extreem-rechtse ideeën als een leider en een lichtend voorbeeld beschouwd. Ian Stuart was iemand die met het nodige charisma veel jongeren wist te overtuigen om aan te sluiten bij het rechts-extremisme. In de geschiedenis en in de muziekgeschiedenis is Ian Stuart wellicht niet bijster veel betekenend, maar in de tijd van Tumbling Dice* en de early years van Skrewdriver was hij een van de iconen der Oi!-muziek. Later is dit verdrongen.

*hierboven beschreven als de eerste versie van Skrewdriver


Skrewdriver-the road to Valhalla


Skrewdriver - Pulling On The Boots


Meer skrewdriver muziek:
http://www.extreem-rechts.nl/viewtopic.php?f=9&t=10


Amateur documentary
SKREWDRIVER IAN STUART STORY PART 3 BY AINASKIN.COM

SKREWDRIVER IAN STUART STORY PART 4 BY AINASKIN.COM

SKREWDRIVER IAN STUART STORY PART 5 BY AINASKIN.COM

Als iemand weet waar die andere 2 delen zijn meldt dat dan aan ons aub.

Meer informatie over Ian
en lyrics van een aantal van zijn nummers
http://www.hudsonfla.com/skrewdriver.htm

No Remorse - Farewell Ian Stuart
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Personen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron