Alex W

Alle personen in dit forum. Vrijheidsstrijders, helden, martelaren, pioneers en politiek leiders
Forum rules
6% Van de wereld bevolking is blank, in 2050 is blank een minderheid in Nederland en Europa.

Alex W

Postby Führer » Sat Dec 05, 2009 7:56 am

Levenslang voor 'sluiermoord' in rechtbank

Alex W. is in Duitsland veroordeeld tot levenslang voor het doodsteken van een 31-jarige zwangere moslima. Foto ANP
update
CAÏRO/DRESDEN - Egypte is tevreden met het levenslang dat door de rechtbank in Dresden is opgelegd aan de 29-jarige Duitser, die in de rechtszaal een zwangere Egyptische vrouw doodstak.

Volgens het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken is de veroordeling tot levenslang 'een waarschuwing voor iedereen die gedreven wordt door haat'.

De moord werd op 1 juli gepleegd in de rechtszaal in Dresden op het moment dat het hoger beroep diende van Alexander Wiens, een Duitser van Russische afkomst, tegen zijn veroordeling voor belediging van de Egyptische Marwa al-Sherbini.

Wiens stak de vrouw voor de ogen van haar driejarige zoontje zestien keer met een keukenmes. Haar man probeerde tevergeefs in te grijpen. Hij raakte daarbij zwaargewond.

De moord veroorzaakte in Egypte een golf van protest en anti-Duitse gevoelens. Duitsland werd verweten niet kordaat genoeg te handelen, en veel Egyptenaren zagen het incident als bewijs voor 'de islamofobie' in Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel bood hierop de Egyptische president Hosni Moebarak haar excuses aan.

De zaak tegen Wiens werd dan ook in Egypte aandachtig gevolgd. De rechtszaal in Dresden zat vol Egyptische journalisten, en het ministerie Buitenlandse Zaken had enkele advocaten gestuurd om de nabestaanden van het slachtoffer bij te staan.

Volgens de Egyptische ambassadeur in Duitsland is de veroordeling tot levenslang de enig juiste. ''Het is de zwaarste straf in de Duitse wet, en ik denk dat het vonnis veel zegt over het Duitse rechtssysteem.''

Volgens de rechtbank was vreemdelingenhaat een van Wiens' motieven. De rechtbank bepaalde verder dat Wiens 'vanwege het extreem wrede karakter van de misdaad' ook niet in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating.

Wiens heeft bekend Al-Sherbini te hebben gestoken. Hij benadrukte evenwel dat hij geen rascist is en niet met voorbedachten rade heeft gehandeld, maar in angst en paniek. Een psychiater achtte hem echter volledig toerekeningsvatbaar. Getuigen omschreven hem als 'een einzelgänger' en 'een vreemdelingenhater'. (HET PAROOL)

12-11-09 10:00

http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUIT ... sden.dhtml

Laat weer eens de dubbelstandaard zien in europa. Vermoord een moslima en je krijgt levenslang.
Vermoord een blanke Nederlandse man en je krijgt maar 17 jaar cel in Marokko.
Zeventien jaar cel voor moord
Gepost in Maatschappij op maart 17th, 2009
De Marokkaan Mohammed A.Z. is maandag in hoger beroep in Marokko veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf voor de moord op de Utrechter Wouter Dol. De rechtbank van Casablanca veroordeelde A.Z. eerder tot 20 jaar cel.
Wouter Dol, directeur catering van de Utrechtse Stadsschouwburg, werd op 21 juni 2006 dood aangetroffen in zijn flat aan de Beneluxlaan in Utrecht.

A.Z. werd in oktober 2007 in Casablanca opgepakt als verdachte van de moord op Dol, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Van hem waren goede beelden gemaakt die werden uitgezonden in diverse opsporingsprogramma’s. Omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Marokko, werd hij daar berecht.

http://www.maghrebmagazine.nl/2009/03/1 ... oor-moord/
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Personen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron