Racistische wijken in nederland anno 2019....

Meldpunt discriminatie.
We worden ermee doodgegooid alle Nederlanders zijn racisten en discrimineren alles en iedereen.
De waarheid ligt jammer genoeg 180 graden andersom.

Racistische wijken in nederland anno 2019....

Postby Führer » Tue Apr 02, 2019 2:42 am

Maastricht - Maastrichtse Molukkers zijn woedend op woningcorporatie Woonpunt, omdat die een huurhuis in hun buurt openstelt voor niet-Molukkers. Het pand werd bekogeld en beklad met een duidelijke boodschap: ’Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers.’
gescheiden-wijken-geen-blanken-toegestaan.jpg
racisme in Nederland


Een leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in Maastricht is beklad en zijn de ruiten ingegooid.

Ⓒ ANP

De Molukse buurt in Maastricht ligt aan de zijkant van de wijk Heer, met op de achtergrond de snelweg A2. 129 rijtjeshuizen, geformeerd in een soort U, vormen het hart van de gemeenschap. Ieder huis gaat over van ouder op kind, neef, nicht of andere bekende. In het buurtje ligt een speeltuin, kerk en gemeenschapshuis. De sociale controle is groot, eventuele problemen worden onderling opgelost, zo vertelt de wijkagent.
Beklad

De buurt is in het middelpunt van de aandacht komen te staan, nadat een leegstaande huurwoning werd beklad en bekogeld met eieren en verf. Op de ruit staat geschreven: ’Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers.’ Het is de reactie op het beleid van Woonpunt, zo blijkt uit de woorden van buurtbewoners. Die zou mensen met een andere achtergrond dan de Molukse het huis laten bezichtigen.

Bekijk ook:
Maastrichtse wijk ’alleen voor Molukkers’

Een groep van ruim twintig jongeren kreeg lucht van deze ontwikkeling en schreef donderdag een brief, gericht aan alle buurtbewoners. Daar staat onder andere dat zij het ’niet tolereren dat de Molukse wijk zomaar wordt overgegeven aan andere culturen’. Ze roepen hun buren op om Woonpunt ’tot verantwoording te roepen voor hun achterbakse beleidsvoering’.

Enkelen bleken deze boodschap aan te pakken als motief om het huurhuis onder vuur te nemen. Maandagochtend blijkt dat hun buurtgenoten die reactie best snappen. „Wij komen op voor onze mensen”, vertelt een oudere vrouw, die bezig is met wat onderhoudswerk aan haar huis in de Molukse buurt. „Wij zitten hier al sinds de jaren zestig, ik snap deze reactie wel. Als de woningcorporatie 700 euro huur gaat vragen, voldoet niemand hier aan de voorwaarden”, zegt een man op leeftijd, die aan de voorkant van de wijk woont.
Inkomen

Woonpunt geeft aan dat er inderdaad afspraken zijn, maar dan moeten er wel Molukkers zijn die aan hun voorwaarden voldoen. Het gaat dan onder andere over de gezinssamenstelling en inkomen. „Deze specifieke woning leverde geen geschikte kandidaat op uit de Molukse gemeenschap, waarna wij een aantal niet-Molukse kandidaten hebben uitgenodigd voor een bezichtiging”, meldt een woordvoerder. „Onze voorwaarden zijn deels wettelijk bepaald.”

De Molukkers zijn eensluidend: ze schudden hun hoofd bij het horen van Woonpunts reactie. „Ze verzinnen continu iets anders, terwijl er een wachtlijst is met mensen uit onze gemeenschap”, zegt een jongeman, een van de ondertekenaars van de brief. Hij beklaagt zich ook over de slechte communicatie van de corporatie. „Deze buurt is het enige wat van onze cultuur nog over is, wij willen die graag beschermen.”
Onacceptabel

De Molukkers beweren dat ze prima mengen met de rest van de Maastrichtse bevolking, maar een voorbijlopende moeder spreekt dat tegen. "Het gaat helemaal niet samen met de rest van de wijk, hoewel ik het wel geprobeerd heb. Ik stuurde mijn kinderen ook weleens om met de jeugd in die wijk te spelen, maar dat liep altijd uit op verdriet omdat ze niet mee mochten doen."

Woonpunt noemt het vandalisme ’onacceptabel’, maar gaat liever in gesprek met de bewoners dan dat het aangifte doet. De gemeente Maastricht wil daarbij aanschuiven. Zij geven, net als de politie, aan nooit problemen te hebben met de Molukse buurt, die ze typeren als ’zelfredzaam’ en ’betrokken’.https://www.telegraaf.nl/nieuws/3378584 ... -molukkers
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1137
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Meldpunt discriminatie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron