Blanke man uit politietop geweerd

Meldpunt discriminatie.
We worden ermee doodgegooid alle Nederlanders zijn racisten en discrimineren alles en iedereen.
De waarheid ligt jammer genoeg 180 graden andersom.

Blanke man uit politietop geweerd

Postby Führer » Thu Mar 11, 2010 7:43 pm

'Blanke man uit politietop geweerd'
Bij de top van de politie heerst grote onvrede over het beleid om meer vrouwen en allochtonen op hoge functies te zetten. Dat schrijft het AD. Blanke mannen voelen zich gepasseerd.

Het beleid leidt tot vertrek. Zeker tien hoge politiemensen zouden om die reden zijn opgestapt bij korpsen in Friesland, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Utrecht en Amsterdam. Volgens een van hen kreeg hij te horen dat hij kon solliciteren tot hij blauw zag, maar dat vrouwen en allochtonen voorgingen. De VVD vindt dat de wrevel terecht breed wordt gedragen.B. Lenssen


Bron: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binn ... oliti.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1137
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Blanke politiemannen stappen op vanwege discriminatie

Postby Führer » Thu Apr 15, 2010 4:23 am

Blanke politiemannen stappen op vanwege discriminatie
www.elsevier.nl
13Stem nu! Minstens tien politietopmannen zijn de afgelopen jaren vertrokken bij hun korps omdat ze hoge functies, ondanks hun kwaliteiten, niet konden bereiken. De reden? Ze zijn man en blank. En zo ziet de politie het liever niet.

Bron: http://62.69.177.125/blanke-politiemann ... 9052.lynkx
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1137
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

PVDA: Politietop moet zwart zijn!

Postby Führer » Thu Apr 15, 2010 4:42 am

Minister dwarsboomt benoeming blanke korpschef
Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) heeft de benoeming van korpschef Teun Visscher persoonlijke gedwarsboomd. Niet omdat Visscher niet goed genoeg is of omdat er iets mis is met zijn antecedenten, maar omdat hij een blanke man is. En Ter Horst wil niet ‘weer een blanke man’ in de politietop. Het CDA wil dat de minister naar de Tweede Kamer komt om tekst en uitleg te geven.

Feest afgelast
Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. Volgens de krant bespraken diverse korpschefs bij een informele bijeenkomst deze week openlijk dat Ter Horst dwarsligt. Voor de installatie van Teun Visscher was schouwburg Kunstmin in Dordrecht al afgehuurd voor een groot feest, aanstaande dinsdag. Dat feest is nu geannuleerd. Het korps moet eerst garanderen dat Visscher voorlopig de laatste blanke man is die tot de politietop toetreedt.

“De korpsbeheerders hebben met de minister afgesproken dat vijftig procent van de politietop vrouw of allochtoon wordt”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen De Telegraaf. “Als nu een blanke mannelijke korpschef wordt benoemd, kan de volgende geen blanke man zijn.”

Omstreden beleid
De minister wil dat ook de subtop van de politie divers is samengesteld. Ten minste dertig procent van deze bestuurslaag moet uit vrouwen of allochtonen bestaan. Binnen de politie bestaat veel weerstand tegen deze eis. Volgens critici wordt de benoeming van prima kandidaten tegengehouden ten faveure van vrouwen en allochtonen die minder goed zijn gekwalificeerd.


Bron: http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=nl
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1137
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am


Return to Meldpunt discriminatie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest