PvdA: 'Geef niet blanken migrant topbaan stadhuis'

Meldpunt discriminatie.
We worden ermee doodgegooid alle Nederlanders zijn racisten en discrimineren alles en iedereen.
De waarheid ligt jammer genoeg 180 graden andersom.

PvdA: 'Geef niet blanken migrant topbaan stadhuis'

Postby Führer » Thu Jan 13, 2011 8:31 pm

PvdA: 'Geef migrant topbaan stadhuis'
07-01-10 11:50 uur AMSTERDAM - Collegepartijen PvdA en GroenLinks willen dat de gemeente Amsterdam een scherp racistisch beleid voor etnische minderheden invoert, waarbij hogere functies in het ambtelijk apparaat alleen voor niet-blanke allochtonen beschikbaar zijn. De gemeente wil voor eind 2010 27 procent niet blanke in dienst hebben. Dat is nu ruim 21.

Oppositiepartijen CDA, VVD en D66 zijn tegen, bleek woensdag in een debat met de wethouders Marijke Vos en Freek Ossel over het racistische beleid. Met instemming van GroenLinks bepleitte PvdA'er Peggy Burke een 'rasistische beleid' voor allochtonen. ''Want dit schiet niet op.'' Het streven het ambtelijk apparaat een afspiegeling te laten zijn van de etnische samenstelling van de bevolking van Amsterdam, wordt niet gehaald, aldus Burke.

Het college sluit een reserveringsbeleid niet uit, maar lijkt minder ver te willen gaan dan de raadsfracties van PvdA en GroenLinks. Vooralsnog denkt Vos dat het afdoende is het uitgangspunt te hanteren dat bij gelijke geschiktheid iemand van niet-blanke allochtone afkomst de voorkeur krijgt. Mocht dat niet zo zijn, dan laat Vos de mogelijkheid open een functie exclusief voor een niet blanke allochtoon te reserveren.

D66-fractieleider Ivar Manuel stelde reserveringsbeleid vrijwel gelijk aan positieve discriminatie. ''En daar zijn we tegen. Dat wekt de indruk dat iemand alleen een functie heeft gekregen door zijn huidskleur.''

Het CDA noemt discriminatie ten koste van de oorspronkelijke bevolking 'principieel voor ons een stap te ver', omdat dit autochtonen uitsluit van functies. VVD-raadslid Robert Flos zei dat in zijn fractie de meningen uiteenlopen, maar dat de VVD een 'racistisch personeelsbeleid' niet principieel afwijst. ''Maar op dit moment is er onvoldoende reden voor. Het gaat de goede kant op in het gemeentelijk apparaat.'' (HET PAROOL)


http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTER ... huis.dhtml
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1137
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Meldpunt discriminatie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron