PVV: Geen Bilderbergers in de regering

PVV eindelijk in de regering al is het nog op de gedoogplaats met de hulp van god zit de pvv de volgende keer aan het hoofd van de regering.
Forum rules
Alles over PVV en Wilders

PVV: Geen Bilderbergers in de regering

Postby Führer » Sat Apr 23, 2011 7:03 pm

PVV werkt aan voorstel Beatrix uit regering

(Novum) - De PVV werkt aan een wetsvoorstel om koningin Beatrix uit de regering te zetten. De partij van Geert Wilders wil dat de koningin alleen nog een ceremoniële functie bekleedt. Dat zegt Kamerlid André Elissen, die samen met zijn collega Lilian Helder aan het plan werkt, woensdag in het AD.


Hoewel partijleider Geert Wilders zich al geregeld negatief uitliet over het optreden van koningin Beatrix is de PVV volgens Elissen 'pro-Oranje'. "Wij willen dat de koningin staatshoofd blijft, maar een plaats in de regering en politieke invloed horen daar niet bij."

De koningin heeft nu invloed bij de formatie van een nieuwe coalitie door de benoeming van informateuren en formateuren. Wilders noemde dat 'ondemocratisch'. Uit opiniepeilingen bleek eerder dat veel Nederlanders er ook zo over denken.

Voor het voorstel van de PVV moet de grondwet gewijzigd worden. Dat betekent dat het wetsvoorstel tweemaal door het parlement moet worden goedgekeurd. De tweede stemming kan pas plaatsvinden na de volgende Kamerverkiezingen. Het voorstel moet dan in beide kamers door twee derde van de leden van beide kamers worden aangenomen.

Bron: http://binnenland.nieuws.nl/638645
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1122
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to PVV - Wilders

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron