Geert Wilders: Griekenland moet uit de euro

PVV eindelijk in de regering al is het nog op de gedoogplaats met de hulp van god zit de pvv de volgende keer aan het hoofd van de regering.
Forum rules
Alles over PVV en Wilders

Geert Wilders: Griekenland moet uit de euro

Postby Führer » Fri Jun 10, 2011 8:47 pm

Geert Wilders: Griekenland moet uit de euro
woensdag 18 mei 2011 07:26

De PVV wil dat Griekenland uit de euro vertrekt. PVV-leider Geert Wilders hoopt dat de Europese leiders Griekenland kunnen bewegen weer voor de drachme te kiezen. Met een eigen munt kunnen de Grieken hun economie weer een impuls geven en de eurolanden zijn van een groot probleem af.

Geert Wilders vindt dat Griekenland terug moet naar de drachme

'Nederland werd niet uitgenodigd voor de ingelaste EU-top op vrijdagavond. En dat terwijl Nederland in hoge mate garant staat voor het op de been houden van het eurogebied. Premier Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) moeten het niet pikken.'

Lees het Elsevier-commentaar van Syp Wynia: Oké, dan betalen we geen cent meer aan de Grieken
Dat zegt PVV-leider Geert Wilders dinsdag tegen De Telegraaf.


Gulden
Mocht het helemaal fout aflopen met de euro, dan moet Nederland volgens Wilders kiezen voor een eigen euro met gelijkgestemde landen met een gezonde economie.

‘En als dat ook niet kan, dan kiezen we voor de gulden. Liever een keiharde gulden dan failliet. Dat kan uiteindelijk het scenario worden,’ zegt Wilders.


Bangmakerij
Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) waarschuwde vrijdag dat de gevolgen van de Europese schuldencrisis voor Nederland in potentie ernstiger zijn dan de Amerikaanse bankencrisis eind 2008. Dat was het begin van een wereldwijde recessie.

Wilders verwerpt die bewering van De Jager. ‘Dit is grote bangmakerij. Nederlandse pensioenfondsen en banken zitten niet zo zwaar in de Griekse economie als Franse en Duitse instellingen. De gevolgen voor Nederland zullen dus meevallen als Griekenland failliet gaat,’ zegt Wilders.


Junkbondstatus
Nederland leende de Grieken eerder 4,7 miljard euro. Aangenomen wordt dat het land meer Europese steun nodig heeft. Wilders liet al eerder weten dat er geen Nederlands geld meer moet naar Griekenland.

Internationale kredietbeoordelaars hebben Griekenland de zogeheten junkbondstatus toebedeeld. ‘En een junk moet je nooit geld geven want dat zie je nooit meer terug,’ aldus Wilders.

Een andere oplossing zou schuldsanering zijn. Daarbij worden schulden die Griekenland heeft bij banken en beleggers weggestreept. Daar wordt nog over onderhandeld.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... e-euro.htmNa de TV weggeooid te hebben hebben wij bij Extreem-rechts.nl toch weer veel tijd om andere dingen te doen en de TV om eerlijk te zeggen nog niet gemist. Alleen missen we een deel van de Nederlandsche nep politiek vandaar de vertraging in de berichten.
Nep Politiek uiteraard aangezien de Nederlandsche politici min of meer geen enkele macht meer hebben in Nederland.
Elke keer als het om iets belangrijks gaat schopt de Europese Dictatuur roet in het eten door te verklaren dat dit tegen artikel kankerzoveel van dit kankerdocument uit 19nogwat is en daarom niet door kan gaan.
Oh en by the way dit kanker artikel zegt ook dat we volgend jaar nog meer macht aand EWuropese dictatuur kwijt raken en dat de er ook weer meer geld betaald moet worden door de Nederlandsche melkkoe.

Maar goed we zouden het met Wilders eensch zijn mits deze geldschuld door de grieken zelf was veroorzaakt. Helaas is dit maar voor 12% waar en is de andere 88% veroorzaakt door crimineel gedrag door mega banken en financiele criminelen. Maar 12% is schuld van de grieken zelf.
Dus er zoe geen geld naar Griekenland moeten gaan op de eerste plaats, eerst is vrouwe Justicia aan de beurt en dienen en koppen te rollen die voor deze chaos gezorgd hebben.
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1122
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to PVV - Wilders

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron