Doomdenkerij wordt waarheid. verplichte GPS trackers in auto

EUSSR wetten, wet voorstellen en historische paralellen met andere fascistische en totalitaire systemen.

Doomdenkerij wordt waarheid. verplichte GPS trackers in auto

Postby Führer » Wed Feb 26, 2014 4:55 pm

Europese auto's krijgen noodsysteem


wo 26 feb 2014, 16:39 15 reacties
Europese auto's krijgen noodsysteem
STRAATSBURG -

Auto's in Europa worden vanaf volgend jaar voorzien van een systeem dat bij een ernstig ongeval automatisch hulpdiensten oproept. Het Europees Parlement in Straatsburg stemde woensdag in met het zogenoemde eCall-systeem. Daardoor worden hulpverleners sneller naar de juiste plek geleid.

Voorstanders stellen dat het apparaatje, dat 112 alarmeert, levens gaat redden. Het systeem is een groot voordeel als je bijvoorbeeld in het buitenland in een dunbevolkt gebied tegen een boom bent geknald en er geen omstanders zijn, aldus CDA-Europarlementariër Wim van de Camp.

Tegenstanders stellen dat eCall nauwelijks bijdraagt aan de verkeersveiligheid en de privacy bedreigt. De SP spreekt zelfs over een spionnenkastje. „Je kunt het systeem niet uitschakelen”, laakt SP-Europarlementariër Dennis de Jong.

Ook D66 is tegen het verplicht inbouwen en spreekt over een forse inbreuk op de privacy. „Autobezitters moeten het systeem aan of uit kunnen zetten wanneer zij dat willen”, aldus Europees parlementariër Sophie in 't Veld.

Het noodoproepsysteem moet vanaf oktober 2015 in alle nieuwe auto's komen. Het zit nu al in de sommige dure voertuigen. Brussel schat dat door eCall jaarlijks 2500 levens kunnen worden gered.


http://www.telegraaf.nl/autovisie/autov ... eem__.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to EUSSR - Fascistisch europese unie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron