italiaanse blanke afscheidings EU politician Gianluca Buonan

verdachte doden die waarschijnlijk politieke moorden zijn maar er geen aanknopingspunten zijn om het zo te noemen anders dan gezonde verdenking uitgaande van de linkse drang om alle dissidenten af te slachten.

italiaanse blanke afscheidings EU politician Gianluca Buonan

Postby Führer » Sun Oct 30, 2016 12:58 am

Omstreden Italiaanse politicus verongelukt
Ma 6 juni, 15:58
Buitenland
Gianluca Buonanno Facebook

In Italië is gisteren de omstreden rechtse politicus Gianluca Buonanno verongelukt. De reacties op zijn dood zijn wisselend. Er wordt om hem gerouwd, maar er zijn ook mensen die minder verdrietig zijn.

De 50-jarige Buonanno was lid van de separatistische partij Lega Nord en burgemeester van Borgosesia, in het noorden van Italië. Sinds juli 2014 was hij lid van het Europees Parlement.

De politicus was gisteren samen met zijn vrouw op weg naar Varese in de regio Lombardije, toen hun auto in botsing kwam met een andere auto. Buonanno's vrouw raakte gewond en ligt in het ziekenhuis.

Buonanno kreeg bekendheid door zijn omstreden gedrag in het Italiaanse en het Europese parlement. In oktober schorste het Europarlement hem nadat hij de nazigroet had gebracht. Dat was de druppel voor voorzitter Schulz. Eerder droeg hij bij een bezoek van de Duitse bondskanselier Merkel aan het parlement een masker van haar en had hij eens een T-shirt aan met een afbeelding van Merkel met een hitlersnorretje.
Gianluca Buonanno draagt in het Europarlement een masker van Merkel AFP

Ruim twee jaar geleden schminkte Buonanno zijn gezicht zwart en adviseerde hij de Italianen om "een beetje donkerder te worden" als ze net zo goed behandeld wilden worden als de donkere immigranten.

In april 2014 zwaaide hij in het Italiaanse parlement met een dode vis om te protesteren tegen de Italiaanse immigratiepolitiek. Dat beleid zorgt ervoor dat het Italiaanse volk steeds armer wordt, stelde hij. "Zij kunnen straks alleen nog sardientje eten, terwijl de politiek aan de zeebaars zit." Zijn actie leverde hem ook toen een schorsing op.

Vorig jaar beloofde hij inwoners van Borgosesia een bonus als zij een wapen zouden kopen om "zichzelf te verdedigen tegen criminelen".

Eerder protesteerde hij in het Europees Parlement tegen sancties tegen Rusland.
'Geen sancties tegen Rusland', staat op het shirt van Buonanno AFP

De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft op Twitter zijn medeleven betuigd. "Ik condoleer Matteo Salvini (partijleider Lega Nord, red.) met de tragische dood van Gianluca Buonanno."

Ook PVV-leider Geert Wilders heeft op Buonanno's dood gereageerd:

Er zijn op Twitter ook andersoortige reacties te vinden. Zo schrijft iemand dat Buonanno's dood de enige manier was om van hem af te komen. Een andere persoon noemt hem "een eikel".

http://nos.nl/artikel/2109485-omstreden ... elukt.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1122
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to verdachte doden en verdachte moorden

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron