Haatbaarden excuus voor demonstratieverbod in Amsterdam

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

Haatbaarden excuus voor demonstratieverbod in Amsterdam

Postby Führer » Thu May 31, 2012 3:00 pm

do 31 mei 2012, 12:34

Demoverbod Nationaal Monument
AMSTERDAM - Amsterdam gaat een verbod op manifestaties in de directe nabijheid van het Nationaal Monument op de Dam onderzoeken. Gemeente, politie en justitie kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Aanleiding is een recente manifestatie van de groep Shariah4Holland, zo schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in een brief aan de gemeenteraad.

Een stuk of vijf aanhangers van Shariah4Holland kwamen vrijdag bijeen op de trappen van het Nationaal Monument. In een toespraak adviseerde een van hen (een 29-jarige man uit Woerden die zichzelf Abu Qasim noemt) Geert Wilders lering te trekken „uit het geval van Theo van Gogh”. Hij werd later opgepakt en moet zich volgende maand voor de rechter verantwoorden voor bedreiging.

Van der Laan noemt het wrang „dat het Nationaal Monument op de Dam, dat symbool staat voor de slachtoffers van onderdrukking, de vrijheid en voor diegenen die zijn opgestaan voor gerechtigheid, gebruikt wordt voor een dergelijke manifestatie”. Gemeente, politie en justitie vinden dat een „manifestatie die tot wanordelijkheden kan leiden zich niet verdraagt met de waardigheid” van het monument.

Uit een brief van de politie blijkt dat er meerdere agenten bij de bijeenkomst waren die moesten optreden wanneer Shariah4Holland-aanhangers iets strafbaars deden of zeiden. Dat bleek lastig te beoordelen, mede door „hun niet eenvoudig te begrijpen zinsopbouw en woordgebruik”. De politie filmde de bijeenkomst wel en justitie oordeelde later op basis van de gemaakte beelden dat er sprake was van een strafbare tekst. Daarom werd de verdachte pas enkele dagen later opgepakt.

Uit de brief van de politie blijkt verder dat zij van plan was om voorman Fouad Belkacem van Shariah4Belgium (de Belgische tegenhanger van Shariah4Holland) op te pakken als hij zich in Amsterdam zou vertonen. Hij had namelijk gesuggereerd dat hij naar Nederland zou komen om te spreken op een conferentie, maar deed dat uiteindelijk via de webcam. De man wordt gezocht door Marokko en staat internationaal gesignaleerd.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1225 ... cht__.htmlIn plaats van de oorlogszuchtende en bedreigende criminele psychopathen op te pakken wordt dit in scene gezette toneelstukje gebruikt om demonstratie verbod op te leggen in Amsterdam in voorbereiding van de komende financiele chaos en de daaropvolgende demonstraties en voedselrellen.
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1079
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron