Politiestaat: Camera's tegen bijstandsfraude in Nijmegen

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

Politiestaat: Camera's tegen bijstandsfraude in Nijmegen

Postby Führer » Sun Jun 24, 2012 7:38 am

di 12 jun 2012, 17:30 | 277 reacties
Camera's tegen bijstandsfraude in Nijmegen
NIJMEGEN - Nijmegen gaat auto's met camera's gebruiken bij de bestrijding van bijstandsfraude. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

government_survailance_cameras.jpg


Volgens een woordvoerster van de gemeente is het mogelijk dat een uitkeringsgerechtigde een observatiecamera op zijn of haar voordeur gericht krijgt. De beelden worden wel altijd in de openbare ruimte gemaakt. Dat gebeurt als de gemeente een signaal van fraude heeft binnengekregen. Als de beelden aanleiding geven voor nader onderzoek kan bijvoorbeeld een sociaal-rechercheur worden ingeschakeld.

Nijmegen kan met de camera's onder meer controleren of iemand wel woont op het adres dat hij heeft opgegeven. De gemeente vindt de camera's een snelle en relatief goedkope manier om fraudetips na te gaan. Ook kan zo worden voorkomen dat onnodig huisbezoeken en buurtonderzoeken worden gedaan, als uit de beelden blijkt dat een fraudemelding onterecht is.

Volgens Nijmegen gebruiken veel andere grote steden al camera's tegen uitkeringsfraude en zijn de ervaringen positief. Onder meer Groningen controleert fraudeverdachten op die manier.

De mobiele camera's kosten Nijmegen eenmalig 30.000 euro. De gemeente stelt dat de camera's niets veranderen aan het beleid tegen bijstandsfraude. Sociaal-rechercheurs houden ook nu al observaties. Nijmegen wil 4 miljoen euro besparen op onterechte uitkeringen, de camera's moeten daar aan bijdragen.

http://www.telegraaf.nl/overgeld/123418 ... lmd__.html


UIteraard zou deze multi-miljarden fruade aangepakt moeten worden maar dat kan op veel simpelere en minder illegale en privacy verkrachtende maatregelen zoals dit.
Decennia lang heeft het systeem nul comma nul gedaan met de honderd duizenden meldingen van systematisch illegalle uitkering trekker.
Deze woede onder de bevloking wordt nu gebruikt om dit soort fascistische maatregelen als cameras voor huizen en later in onze huizen te plaatsen met als gevold dat men eraan gewend raakt en de oppositie gering zal zijn als we allemaal verplicht overheids cameras in onze huizen en autos moeten plaatsen.
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1079
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron