Politiestaat: staat gaat internet verkeer monitoren en opsla

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

Politiestaat: staat gaat internet verkeer monitoren en opsla

Postby Führer » Mon Nov 26, 2012 12:13 am

Toch weer sprake van downloadverbod DEN HAAG - Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) gaat toch een downloadverbod uitdenken. Door een genuanceerdere houding van de PvdA ziet hij nu weer ruimte om plannen in die richting te ontwikkelen.
chinese-firewall-tor.jpg
EUSSR chinese firewall
chinese-firewall-tor.jpg (65.63 KiB) Viewed 4477 times


De PvdA liet donderdag tijdens een debat over auteursrechten weten dat zij particulieren niet met een downloadverbod wil treffen, maar wel degenen die illegaal bedrijfsmatig aan downloaden verdienen. Eerder was er geen meerderheid voor zo'n verbod, maar nu wel. Teeven gaat zo snel mogelijk aan de slag. Waar privégebruik ophoudt en zakelijk misbruik begint, moet nog worden bepaald. Het lijkt Teeven wel dat mensen die bijvoorbeeld kopietjes van cd's via Marktplaats aanbieden, onder het downloadverbod zouden kunnen vallen.

De thuiskopieheffingen die voor komend jaar zijn gepland, gaan nog wel door. Dat moet wel, aldus Teeven woensdag na het debat, want de Staat wordt aansprakelijk gesteld door makers en artiesten en het is te kort dag om er iets anders voor in de plaats te brengen. De opbrengst van de heffing vloeit naar de film- en platenindustrie als een tegemoetkoming voor het nadeel dat zij lopen als mensen kopietjes maken van films en muziek. Er bestaat al een heffing op dragers, zoals lege cd's en video's. Vanaf januari 2013 wordt de heffing uitgebreid naar onder meer computers, smartphones, tablets en MP3-spelers.

Maar in 2014 moet dit alternatief voor een downloadverbod van de baan zijn. Teeven is erg verheugd dat dit mogelijk is. De heffing van bijvoorbeeld 5 euro op smartphones vindt hij erg oneerlijk, zei hij, omdat die ook betaald moet worden door mensen die zo'n apparaat alleen gebruiken om mee te bellen.

De maatregel valt ook niet goed bij fabrikanten van computers en telefoons. Een aantal grote buitenlandse producenten zoals Acer, Dell en Hewlett-Packard heeft op zijn beurt de Nederlandse Staat en de Stichting de Thuiskopie aansprakelijk gesteld voor schade die zij erdoor zouden oplopen. De bedrijven vinden dat de heffing willekeurig en buitensporig hoog is. Ook vinden ze het besluit in strijd met Europese regels, zo meldde de FIAR CE. De vereniging komt op voor de belangen van onder meer fabrikanten en importeurs.


Bron: http://www.telegraaf.nl/digitaal/211025 ... od___.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1110
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron