3 doden in Munchen

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

3 doden in Munchen

Postby Führer » Fri Jul 22, 2016 7:14 pm

3 doden na een schietpartijtje in een getto van Munchen, de mainstream media propagandeert het talking point dat de 3 daders met lange geweren "kut buitenlanders" schreeuwden voordat ze lukraak op het winkelende publiek begonnen te schieten.
1vande3_vermeende_schutters_marktdispuut_munchen.jpg
1vande3_vermeende_schutters_marktdispuut_munchen.jpg (5.31 KiB) Viewed 3377 times

Enkel dit talking point dat we vaker hebben gezien de laatste paar jaar wijst erop dat het niet helemaal zuiver is. Een echte terrorist maakt zich meer zorgen om zijn actie goed uit te voeren dan wat onzinnige kreten uit te slaken naar zijn beoogde slachtoffers.
Tevens werden zulk gelijke onzinnige media berichten volledig ontkracht als bleek dat de dader eigenlijk een zwarte gangbanger of een moslim immigrant bleek te zijn.
Meerdere slachtoffers neergeschoten, dader(s) voortvluchtig
Klopjacht na dodelijke schietpartij in winkelcentrum München
2 uur geleden

UPDATE 21.05 uur - Bij een schietpartij in een winkelcentrum in het noorden van München zijn vrijdagavond zeker zes doden en ’talrijke gewonden’ gevallen. Dat bevestigen de Beierse autoriteiten aan AFP. De politie noemt het ’terreur’ en zoekt drie daders met lange geweren. Lees onder dit artikel ons live blog.

Twitteraar Thamina Stoll zou hebben gefilmd hoe mensen wegrennen na de schietpartij.
Twitteraar Thamina Stoll zou hebben gefilmd hoe mensen wegrennen na de schietpartij.
Foto: Screendump - Thamina Stoll
Foto: AP
In het zwart met rood zou de schutter te zien zijn - beelden onbevestigd.
In het zwart met rood zou de schutter te zien zijn - beelden onbevestigd.
Foto: Twitter

Het is nog onduidelijk wie de daders zijn en wat hun mogelijke motieven zijn. Meerdere media quoten een ooggetuige, die over één schutter zegt: „Hij schreeuwde ’schijtbuitenlanders!’, laadde zijn wapen en schoot.”
Wapen

De Duitse politie bevestigt dat zeker één man met een handvuurwapen op diverse plekken op mensen schoot in het Olympia winkelcentrum aan de Hanauer Strasse en de Riesstrasse. Er werden drie daders gemeld. Vrij kwam het bericht dat de schietpartij voorbij was, maar dat de dader, mogelijk met handlangers, op de vlucht is. Eenheden kwamen massaal ter plaatse bij de McDonald's, waar de schietpartij zou zijn begonnen.

’Verlaat de straat’

De politie van München waarschuwt voor een serieuze bedreiging. Gesproken werd van een ,,acute terreursituatie''. Via Twitter: „Mijd de omgeving van het winkelcentrum. Blijf in uw woning. Verlaat de straat!” Later waarschuwt de politie zelfs alle openbare plekken in de stad te mijden en van de snelweg rondom de stad weg te blijven.

Een journaliste tweet dat de politie in groepen van tien gestructureerd op zoek is naar de dader of daders.
Slachtoffers

Over het aantal slachtoffers is nog veel onduidelijk. Informatie die volgens Duitse media afkomstig is van diverse politiebronnen loopt uiteen, van één dode en meerdere gewonden tot meerdere doden en gewonden. Volgens het laatste nieuws zijn er zeker zes dodelijke slachtoffers te betreuren.

Beelden

Op sociale media verschijnen onbevestigde beelden van de schietpartij. Zo is op een foto te zien hoe mensen op de grond liggen, mogelijk gewond of overleden. Op deze onbevestigde video zou te zien zijn hoe een man in donkere kleding om zich heen schiet.

Het openbaar vervoer in München ligt helemaal plat, aldus Reuters.
Motieven

Op sociale media wordt gespeculeerd dat de aanslag uit extreem-rechtse hoek komt, ook omdat precies vijf jaar geleden de extreem-rechtse Anders Breivik bij een dubbele aanslag 77 mensen doodde in Noorwegen.


Bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/2627 ... hen__.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron