Dietschevlag wappert fier op het binnenhof.

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

Dietschevlag wappert fier op het binnenhof.

Postby Führer » Tue May 24, 2011 2:17 pm

PVV'er: trots op Prinsenvlag
Wim Kortenoeven.jpg
Wim Kortenhoeven
Wim Kortenoeven.jpg (37.93 KiB) Viewed 1597 times

PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven is trots op de vlag die voor zijn raam hing. De vlag van de Republiek Nederland symboliseert “de positieve periode van de Gouden Eeuw, waarin Nederland z'n grootste periode in de geschiedenis heeft doorgemaakt”, zei hij vandaag.

Kortenoeven wil wel even benadrukken dat de PVV niks met de NSB heeft. “In tegenstelling, we zijn tegen de NSB. Maar er is geen reden om de symboliek van Nederland zoals wij dat graag zien uit het raam te gooien omdat iemand met vieze vingers eraan heeft gezeten.” De Prinsenvlag werd aan het eind van de jaren dertig van de vorige eeuw door aanhangers van de NSB gebruikt. Het oranje-wit-blauwe vaandel is als nationalistisch symbool nu vooral populair bij extreem rechtse groeperingen.

Waarom de vlaggen bij hem en zijn collega-Kamerlid Johan Driessen zijn verwijderd, wist Kortenoeven niet. De politicus stoort zich eraan dat de Prinsenvlag door sommige media een NSB-vlag wordt genoemd. “Dat is niet zo. Het is de oorspronkelijk Nederlandse vlag. Dat die is gekaapt door de NSB, is geen reden deze dan maar weg te gooien”, stelde hij.


Bron: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binn ... nvlag.html
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1122
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron