Rutte: geen macht afstaan om stabiele euro

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

Rutte: geen macht afstaan om stabiele euro

Postby Führer » Tue Aug 16, 2011 4:35 pm

Rutte: geen macht afstaan om stabiele euro

- Nederland draagt geen soevereiniteit over aan Brussel zodat Europa invloed kan uitoefenen op het begrotingsbeleid. Dat zei premier Mark Rutte (VVD) dinsdag voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de financiële hulp aan Griekenland.


Het kabinet zou overwegen om meer financiële bevoegdheden af te staan aan Europa, schreef De Telegraaf dinsdag op basis van bronnen. Nederland zou zich sterk willen maken voor het oprichten van een Europese instelling die landen onder curatele stelt als ze zich niet aan de Europese begrotingsregels houden. Dat zou nodig zijn om een fundamentele oplossing te vinden voor de schuldencrisis.

"We moeten niet meteen over structuren praten", zei Rutte. De discussie zou moeten gaan over 'sancties' voor EU-landen die hun huishoudboekje niet op orde hebben. Er is verder geen sprake van dat soevereiniteit wordt overgedragen aan Brussel, zei de premier, want Nederland houdt zich aan de regels. De sancties gelden alleen aan de landen die de regels overtreden, aldus Rutte.


Bron: http://binnenland.nieuws.nl/655756/rutt ... biele_euro
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1122
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron