Lichaamsdelen van doden afpersen

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

Lichaamsdelen van doden afpersen

Postby Führer » Fri Oct 14, 2011 3:49 pm

'Meer orgaandonaties bij gratis begrafenis'--------------------------------------------------------------------------------

(Novum/AP) - LONDEN - Het aantal orgaandonaties kan omhoog als voor donoren een gratis begrafenis of crematie wordt aangeboden. Dat zegt een invloedrijke Britse groep voor medische ethiek, de Nuffield Council.

De groep stelt bij wijze van proef voor om de begrafenis te betalen voor mensen die zich hebben aangemeld bij het nationale orgaandonorregister en na overlijden een of meerdere organen hebben afgestaan. Het aanbod geldt niet voor mensen die bij leven een orgaan doneren, zoals een nier, beenmerg of deel van een lever.

"Wij willen mensen geen directe financiële prikkel geven om te doneren", zegt Keith Rigg, transplantatiechirurg bij het universiteitsziekenhuis van Nottingham en medeopsteller van het rapport. Het idee van een gratis begrafenis of crematie is afgekeken van artsenopleidingen, die de begrafeniskosten betalen voor mensen die hun lichaam ter beschikking stellen van de wetenschap. Rigg pleit voor een proef om te kijken of het aantal donaties inderdaad omhoog gaat als begrafeniskosten worden vergoed. Groot-Brittannië heeft een van de laagste orgaandonatiecijfers in Europa.

Andere experts betwijfelen of het werkt. "Het is een rare beloning. Het herinnert mensen eraan hoe ze een orgaandonor worden en dat maakt ze nerveus", zegt Art Caplan, director van het Centrum voor Bio-ethica aan de University of Pennsylvania. Hij ziet meer heil in publieksvoorlichting over de noodzaak van orgaandonatie.

John Harris, hoogleraar bio-ethiek aan de University of Manchester noemt het voorstel 'macaber'. Hij denkt dat meer mensen zich als orgaandonor zullen melden als ze een directere beloning krijgen, zoals geld. "Wij moeten niet gefixeerd blijven op het idee dat altruïsme en beloning elkaar uitsluiten. Het is niet verkeerd om te proberen mensen te beïnvloeden het goede te doen."

Bron: http://buitenland.nieuws.nl/663897/meer ... begrafenis
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1122
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron