Turkye op oorlogspad erkent Europese Unie niet.

Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.
Rechtse nieuwsberichten geschreven door rechtse mensen zals u en ik op basis van relevante zaken en nieuws berichten.

Turkye op oorlogspad erkent Europese Unie niet.

Postby Führer » Sun Oct 16, 2011 3:17 pm

Turkije erkent EU-voorzitterschap Cyprus niet


(Novum/AP) - ANKARA - Turkije is niet van plan Cyprus te erkennen als voorzitter van Europese Unie als er tegen die tijd nog geen deal is over hereniging van het eiland. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zaterdag gezegd.

Turkije heeft al gewaarschuwd de betrekkingen met de 27 lidstaten tellende EU op een laag pitje te zetten als Cyprus in juli 2012 het roulerende voorzitterschap op zich neemt. Turkije doet geen zaken met een 'zogenaamd land', aldus Erdogan. Hij herhaalde dat wat Turkije betreft alleen een herenigd Cyprus voorzitter kan worden.

Sinds 1974, toen Turkije Cyprus binnenviel na een coup door voorstanders van aansluiting bij Griekenland, bestaat Cyprus uit een Grieks deel en een Turks deel. Alleen het Griekse deel is lid van de EU.

Bron: http://buitenland.nieuws.nl/664643/turk ... yprus_nietEindelijk klare taal, daar houden wij van bij Extreem-rechts.nl
Wij erkennen het bestuur van Turkye ook niet totdat wij Byzantijnse Rijk terug hebben, en de daders van de 20 miljoen moorden op Christenen in noordoost Turkije veroordeeld worden!
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1122
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Extreem rechts nieuws en nieuwsberichten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron