Berlusconi aangevallen door linkse activist

Politiek geweld tegen Rechts, en politiek geweld en aanslagen van geweldadig links tereur netwerk.
Opererend met verschillende namen en splintergroepen, gesubsidieerd door de overheid.

Berlusconi aangevallen door linkse activist

Postby Führer » Mon Dec 14, 2009 11:56 am

ImageImageBerlusconi bloedt en is aangeslagen. Foto Reuters
Italiaanse premier lichtgewond na aanval
Gepubliceerd: 13 december 2009 19:31 | Gewijzigd: 14 december 2009 11:20
Door onze correspondent Bas Mesters
Rome, 14 dec. Italiaanse politici en media hebben vanochtend vol afschuw gereageerd op de aanval, gisteravond, op premier Silvio Berlusconi. Nieuws - Italianen straat op tegen Berlusconi
Link - Bekijk een fotoserie van het Italiaanse persbureau ANSA
Na een partijbijeenkomst in Milaan kreeg de premier een stalen miniatuurversie van de Dom van Milaan in het gezicht gegooid. De premier bloedde hevig, brak zijn neus en twee tanden, maar is geen moment buiten westen geweest. De dader, een man van 42 die onder begeleiding staat van een psycholoog, bracht de nacht door in de gevangenis.

Zowel politici van rechts als links veroordeelden de aanslag fel. President Giorgio Napolitano benadrukte dat politieke en maatschappelijke tegenstellingen niet met geweld moeten worden uitgevochten. Hij riep op tot zelfbeheersing bij het uitvechten van meningsverschillen.

Berlusconi toonde zich volgens partijgenoten die hem in het ziekenhuis hebben bezocht „verbitterd” vanwege „de haatcampagne” die volgens hem de laatste tijd tegen hem wordt gevoerd. Maar, zo zou hij hebben gezegd: „Ik ben er nog altijd en ze zullen me niet stoppen”.

De aanslag vond plaats rond half zeven op het Domplein in Milaan. Na een toespraak deelde Berlusconi handtekeningen uit aan zijn supporters. Tussen de bewakers door slaagde iemand erin hem in het gezicht te treffen met een metalen object – waarschijnlijk een miniatuurbeeldje van de Dom in Milaan. Onmiddellijk werd de premier door zijn lijfwachten zijn auto in gesleept.

Na te zijn bekomen van de eerste schrik beklom Bersluconi de treeplank van zijn wagen om zijn aanhangers te begroeten en zijn bebloede gezicht te tonen aan de camera’s.


User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1152
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Politiek geweld tegen Rechts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron