Gerichtte aanvallen tegen extreem rechts

Politiek geweld tegen Rechts, en politiek geweld en aanslagen van geweldadig links tereur netwerk.
Opererend met verschillende namen en splintergroepen, gesubsidieerd door de overheid.

Gerichtte aanvallen tegen extreem rechts

Postby Führer » Sun Dec 06, 2009 9:44 am

Gerichte aanvallen tegen extreem-rechtse studenten
ZWARE INCIDENTEN

Reeds 1 reacties | reageer zelf

GENT - Iedereen was erover verbaasd dat voor, tijdens of na de twee politieke debatten die dinsdagavond door de rechtse studentenverenigingen NSV en KVHV werden georganiseerd, geen tegenacties van hun extreem-linkse opponenten waren. Later die avond kwam het echter toch nog tot incidenten, zij het op een heimelijke manier en gericht tegen zorgvuldig uitgekozen individuen.

Eerst werd rond 23 uur in de Overpoortstraat de ruit uitgeslagen van de langzaam voorbijrijdende wagen van de vroegere voorzitter van het NSV. Dat gebeurde door een zevental gemaskerde mannen.

Wat later viel wellicht hetzelfde groepje een nachtwinkel binnen in de Overpoortstraat. Met ijzeren staven en een fles wijn sloegen ze minutenlang in op twee leiders van de KVHV. Resultaat: een lichte hersenschudding voor Bob De Brabander en een toegetakeld gezicht van zijn kompaan Michel-Eric De Buysscher.

Twee uur later was het Arno D'Hooge van het NSV die werd aangevallen door een gemaskerd viertal toen hij stond aan te schuiven in de rij aan frietkot De Gouden Saté. ‘Voor ik kon reageren hadden ze met een fietsketting en een fles wijn op mijn hoofd geslagen.' D'Hooge moest op dertien plaatsen in het achterhoofd worden gehecht en ook zijn neus moest worden rechtgezet. ‘Ik heb veel hoofdpijn maar dat belet me niet om me te blijven inzetten voor mijn idealen', zegt hij.

Die nacht werd ook het secretariaat van het Vlaams Belang aan de Charles De Kerckhovelaan met verf beklad.

De politie is er zo goed als zeker van dat het om daders uit anarchistische hoek gaat. ‘Wellicht zijn de uitvoerders krakers, maar ik ben er zeker van dat de extreem-linkse studentenverenigingen perfect weten wat er gebeurd is en door wie', aldus Bob De Brabander. ( )


http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail ... tcode=9000
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1152
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Politiek geweld tegen Rechts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron