Brandbom aanval op Hans Janmaat

Politiek geweld tegen Rechts, en politiek geweld en aanslagen van geweldadig links tereur netwerk.
Opererend met verschillende namen en splintergroepen, gesubsidieerd door de overheid.

Brandbom aanval op Hans Janmaat

Postby Führer » Sat Dec 05, 2009 6:04 am

Toegevoegd: 23/03/06
Kedichem 20 jaar laterKedichem 29-03-1986
Volgende week woensdag is het 20 jaar geleden dat de antifa het hotel Cosmopolite in Kedichem aanvielen met rookbommen en uiteindelijk het hele hotel in de brand staken. Deze aanval kostte Wil Schuurman (de toenmalige secretaresse en latere partner van Hans Janmaat) haar been toen ze gewond raakte bij een sprong uit de eerste verdieping van het brandende hotel.

De antifa (die toen nog autonoom opereerden, de AFA werd pas in 1992 officiëel opgericht) waren met bussen en andere voertuigen naar de dijk waar het hotel aan gevestigd was opgerukt en het was de bedoeling om een vergadering van de CD en de CP te verstoren, wat aardig lukte maar wel met zeer drastische maatregelen. Zelfs nadat het hotel in de fik stond ging men door met de aanval, iedereen die het brandende hotel verliet werd door de antifa in elkaar geslagen. Daarom moesten Janmaat en andere partijleden op een hachelijke wijze aan de achterkant zien te ontsnappen. Hierdoor raakte Wil Schuurman zwaar gewond en moest haar been geamputeerd worden. De antifa is dit dan ook rechtstreeks aan te rekenen.

Ook zijn ze indirect verantwoordelijk voor de dood van de hoteleigenaar, Dhr. In den Eng, die omkwam bij de sloopwerkzaamheden van het uitgebrande hotel. De actievoerders werden op een paar na allemaal vrijgesproken en ze kregen nog schadevergoeding voor de tijd waarin ze in voorarrest zaten. Kennelijk vond justitie in die tijd brandstichting en openbare geweldspleging gericht tegen rechtse personen wel toelaatbaar.


Hotel Cosmopolite, na de brand heropgebouwd in originele stijl op dezelfde locatie

Zelfs jaren na dato bleef de antifa zonder wroeging over deze gebeurtenis. In het boek Bewegingsleer wordt de hele episode ronduit goedgepraat (men stelde: "Juist het feit dat de aktievoerders in Kedichem in paniek raakten, bewijst dat zijzelf geen fascistische horde waren." (alsof er bijv. tijdens Dolle Dinsdag geen paniek was) en volgens de typerende marxistische collectieve zienswijze dat "het individu onschuldig verklaard wordt aan de daden van de massa") en in de documentairereeks Wonderland heeft de toenmalige actievoerder Leo Adriaense zelfs gesteld dat het kwijtraken van haar been "geen disproportionele straf" was voor Wil Schuurman.

Leo AdriaenseDat de antifa nog steeds geweld niet schuwt mag blijken uit haar recentelijke verstoring van een vreedzame demonstratie voor vrijheid van meningsuiting op de Dam.


http://www.antiantifa.net/index.php?opt ... &Itemid=47
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1135
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Politiek geweld tegen Rechts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron